Velge valp

Hvordan velges en valp

Uavhengig av om valpen din er solgt som kjæledyr eller som et show / avl prospekt- så har den blitt avlet fra det beste avlsmateriale tilgjengelig og er et produkt av en stor omsorg, mye kartlegging/forarbeid, hardt arbeid og kjærlighet. Valpen er en god representant for rasen og er en sunn valp- både i struktur og temperament. Den har fått masse omsorg og sosialisering fra oss, og vi er veldig stolte av valpene vi avlet! Vårt håp er at du liker valpen din på samme måte som vi liker dens foreldre. Da har vi oppnådd en stor del av vårt mål som oppdretter. 

De fleste erfarne oppdrettere vil jobbe sammen med deg i å velge den valpen du får, i stedet for å la deg ta et valg alene. Dette er ikke fordi du får den siste valpen i kullet (som mange folk bekymre seg for), eller fordi vi ikke bryr seg om hva du vil. Det er fordi vi bryr oss mye at du får den type valp som vil gjøre deg lykkelig, og at hver valp går til rett type hjem for den aktuelle valp, som vi bidra til å gjøre et valg. Mange års erfaring og tidsbruk se dem vokse opp gir oss en mye bedre sjanse til å matche valper til riktig hjem. Hvis du vil ha en veldig rolig valp, kan du besøke på en dag som den roligste en er å være en terror. Eller hvis du vil ha en svært Spant valp, kan du besøke på en dag som den sprekeste litt munchkin i å ta en laaang snooze eller har en mage full av frokost. Jeg vet det er vanskelig, men prøv å stole på oss! Fortell oss så mye som mulig om hva du ønsker og din livsstil, og la oss gjøre det beste vi kan for å bidra til å velge riktig valp for deg. Vår erfaring er at du faktisk vil finne at det er mye lettere for oss å bidra til å velge valp for deg, enn det er for deg å ta avgjørelsen for deg selv.

Utstillingshund vs selskapshund

Forskjellene mellom valper av kjæledyr kvalitet og utstillingskvalitet kvalitet valper er vanligvis ikke opplagt for den uerfarne øyet. Noen ganger er det ingen forskjeller, som de fleste oppdrettere har som regel mer dyre boliger enn vis boliger tilgjengelig for enhver søppel. Og siden gradering av valper er en kvalifisert gjetning, er selv meget erfarne øyet ikke ufeilbarlig. Noen ganger forskjellen er noe med bittet, måten valpen beveger seg eller står, en vinkel på skulderblad som vi føler i våre hender, eller at udefinerbare noe som gjør oss gjette / håper at dette er et show valp . Og noen ganger var galt! I alle fall hvis vi ønsker å holde noe for oss å vise og / eller rase, eller om vi må vise boliger tilgjengelig, tar vi vår beste sjanse til å plukke de beste kandidatene for jobben. Resten av valpene er virkelig heldige! Det er de som kommer til å gå med deg hjem og ligge på sofaen og spille ball med barna i stedet for å jobbe for en levende. Det er derfor jeg liker å referere til kjæledyr hunder som følgesvenn hunder. Det er det første og viktigste jobb ..... å være din følgesvenn i huset ditt og på sengen. De har fått den samme forsiktig avl og oppdrett, vanligvis ser akkurat det samme, og noen ganger når vi ser dem seks måneder eller to år senere ønsker vi gifte holdt dem ....... Det gjør oss veldig stolte over å ha vår valpekjøpere kommer tilbake med vakre hunder som passer standard og er gode representanter for rasen.

Åpen eller Lukket stamtavle

Som ansvarlig oppdrettere selger vi valper som kjæledyr med lukket stamtavle. Hunder som skal benyttes i avlen må ha noe å bidra med til rasen- kanskje de har utmerket seg på en eller annen måte- eksteriør, helse, egenskaper etc. Og vi mener at de som skal drive med avl skal være engasjerte og sette seg godt inn i rasen- det omfatter rasestandard, helseproblemer etc og de skal ha god kunnskap om avl og kunne drive seriøs avl. Vi tar ansvar for alle valper vi avler, og prøver så langt det er mulig å være tilgjengelig for våre valpekjøpere.

Lukket stamtavle er et verktøy som tilbys av Norsk Kennel klub for å unngå av hunder som ikke
Limited Registrering er et verktøy som tilbys av American Kennel Club for ansvarlige oppdrettere for å beskytte sine avlsarbeid og deres valper. Limited Registrering er akkurat som vanlig registrering ", bortsett fra at Limited Registrering hunder ikke kan vises i konformasjon, og deres avkom kan ikke registrert i American Kennel Club. De kan bli vist i lydighet, agility og jaktprøver og kan få titler i alle disse områdene.

Limited Registrering er reversibel til Full Registration ", men bare av oppdretter av valpen Hvis du tilfeldigvis til å bli en hund klubb, begynne å gå til show og deretter får litt av showet bug,. Eller kanskje du går til en lydighet klasse hvor erfarne hunde folk ser hunden din og utbryte, Hes nydelig! Denne hunden må vises og deles med hele verden! " Vi kan selvsagt snakke om å endre registreringen til en full registrering. Wed liker å se hunden din, snakke med deg om conformation klasser og gjorde at du vet hva du får inn hvis du tror du vil selv forsøke å gjøre dette. Dog viser er ikke for sarte sjeler, eller de med begrenset helgen tid til å reise eller penger å bruke. Du bør vite av den tiden du har valpen kastreres om dette viser feilen har bitt deg, og vi kan vurdere endring av kontrakten; ellers vil du bli forventet å oppfylle sine vilkår og spay og / eller neuter din vennlig ledsager.