Beagelee Finest Memory "Tilly" &
TraJam The Tourist "Johnny"

MLS - N/N
Factor 7 - N/FVII
NCCD - N/N
IGS - N/N
PKDef - N/N
POAG - N/N

MLS - N/N
Factor 7 - N/N
NCCD - N/N
IGS - N/N
PKDef - N/N
POAG - N/N
Lafora Epilepsi - N/N
OFA Hips - GOOD

TRAJAM THE TOURIST                               LANBUR CARSON CITYLANBUR ONE MAN SHOW                                                     ECHO RUN FROLICSOME FELLA
LANBUR SPECIAL OCCASION
LANBUR TAYLORED TO TASTE                                LANBUR THE CONTINENTAL
COLWYN`S CALLIOPE
TRAJAM ALMOST FAMOUSWINDKIST A WALK IN THE PARKJUST WRIGHT I`M A PEPPER TOO
BIJOUX A WALK IN THE CLOUDS
BAYOU OAKS PEPPERONIDARAGOJ CRYSTAL RAIN
BAYOU OAKS MACARONI
BEAGELEE FINEST MEMORYRAESAY SPIRIT OF ADVENTURE                                BEAGELEE FINNISH SPIRITTOONHUND CAGNEY
DARAGOJ PERSONAL AGENDA                                             
CHELSEACOURT DELILAHTHUNDERBAY MUSICAL MAN
CHELSEACOURT SALOME
BEAGELEE FOXY LADYDARAGOJ CRYSTAL RAINCLARION CRYSTAL FIRE
DARAGOJ LOVENOTE
BEAGELEE FINEST BLENDTOONHUND CAGNEY
DARAGOJ GOLDEN DESIGN

OPPDATERING

19.05.19 Første leveuken

Den første uken er alltid veldig kritisk for valpene da mye kan skje. De er sårbare for infeksjoner, bakterier etc og i tillegg er også faren for at mor kan ligge dem i hjel. Så første uken innebærer også at både humør og energi er på lavnivå som følge av mangel på søvn. Men første uken har gått veldig fint og jeg er tilbake i vanlig gjenge igjen:) 

Tilly er en fantastisk mamme som tar godt vare på sine små. Det mangler ikke på verkens stell eller mat- og det er en fornøyd gjeng som ligger i valpekassen. Den minste valpen er fortsatt minst og har fått litt ekstra mat av Mischa innimellom- noe begge tispene har synest var greit. 

I slutten av kommende uke regner jeg med at øynene begynner å åpnes og det ser vi frem til. 

10.05.2019 Valpene blir født....

Kl 09.49 Jeg vet mange av dere har ventet på oppdatering om hvordan det går med valpingen- også her i huset har tålmodigheten fått seg en prøve. Jeg begynte forrige helg å vente på valpene til Tilly- hun ble parret 5 mars og etter "normalen" så var det forventet at de meldte sin ankomst rundt dag 59-60. I dag er det dag 66 etter første (og eneste parring)- og det tyder på at Tilly har "tatt seg" mye senere. Noe som også forklarer hvorfor vi ikke så noe tegn på drektighet på ultralyden.

Jeg måtte en tur til Sverige i går og hente Poppey- som har vært på date der- og da var jeg takknemlig for at Eli- som er veterinær- nok en gang stilte opp som barnevakt for Tilly. Vi var veldig i tvil om vi skulle sette i gang fødselen siden det var gått så mange dager over, men Eli tok bilder av henne og sjekket progestron nivået og alt så bra ut. Så vi besluttet å se det an til i dag. Jeg var hjemme sent så Tilly ble værende hos Eli til i dag, og kl 06.20 ringte Eli og informerte meg om at fødselen nærmet seg. Så da var det bare å hive seg i bilen og hente henne. Før jeg dro fra Kvinesdal kunne vi kjenne at valpen lå rett foran bekkenet- så det var med hjertet i halsen jeg kjørte hjemover. Aldri kjekt om valpene blir født i bilen, men vi kom oss vel hjem og har fått rigget oss i valpekassen. Så nå driver Tilly å presser og jeg regner med at første valp melder sin ankomst om kort tid. Jeg oppdaterer siden med bilder og info underveis!

Kl 10.10 Første valpen- en stor og sterk trefarget tispe- er født og den ble født ute på plenen. Veide 284 gram. Jeg var litt bekymret for jeg kunne kjenne valpen lenge mens den lå i bekkenet og merket at den ikke lå i "posen" lengre. Man har begrenset med tid å få dem ut på da og jeg prøvde å få grep rundt den sånn at jeg kunne dra den ut, men hver gang glapp den. Så vi tok turen ut i hagen og gikk for å skape litt bevegelse og det gjorde nytten. Så jeg var sikker på at den ikke ville klare seg- så desto mer glede da det var fullt liv i den. 

Kl 11.40 kom neste valp- også det en stor og sterk tispevalp. Veide 301 gram.

Tilly tar morsrollen med største selvfølge og vasker og pusser på de små. 

Kl 11.42 kom neste valp- også det en trefarget tispevalp som veide 305 gram. Denne har mer hvite tegninger enn vi vanligvis ser på beaglene våre- så det synes jeg var kjekt!

Kl 13.10 kom neste valp- også det en tricolor tispe som var litt mindre enn de andre valpene. Hun veide 239 gram. 

Så langt har fødselen gått veldig lett- valpene sklir ut uten problemer så jeg håper at det fortsetter til alle er her! (Bank i bordet)

Kl 16.03 kom neste valpen til Tilly. En stor, trefarget tispe som kom med bakbeina først og ble sittende fast. Vekt 336 gram. Det er så vanskelig å vite med så små valper hvor hardt man kan dra og man er livredd for å skade dem i prosessen med å få dem ut. Så jeg måtte jobbe hardt med å få den ut og enda  hardere med å få liv i den igjen. Men tilslutt kom det etterlengtede skriket man venter på når man jobber med gjenoppliving av valper som har blitt sittende fast for lenge. 

Kl 19.51 kom det vi regner med er siste valpen til Tilly. En tricolor tispe som- i likhet med forrige valp- kom med bakbeina først. I tillegg var den "snudd opp-ned)- det vil si at ryggen lå ned og magen opp. Det var ikke antydning til liv i valpen da jeg endelig fikk den ut og lenge så det mørkt ut, men gradevis klare jeg å massere liv i den. Sånn en lykke følelse er det:)

Vel- 6 tisper- det bekrefter også mistanken om at Tilly har tatt seg på et mye senere tidspunkt enn vi har tatt utgangspunkt i. Som sagt så tror jeg at valpingen er over for Tilly sin del- nå blir det å legge seg litt på madrass ved siden av valpene og vente på at valpene til Mischa skal melde sin ankomst. Jeg vil tippe at de kommer i morgen tidlig (håper jeg). Så fort det skjer noe mer på den kanten så oppdaterer jeg siden med bilder og informasjon. Ha en fortsatt fin fredagskveld!

29.04.2019 Røntgen av Tilly

Vi tok nytt røntgen bilde av Tilly i dag for å se hvor mange valper vi kan forvente født til helgen. Vi telte helt sikkert 5 valper, med mulighet for 1 eller 2 bonusvalper. Fasiten på bildet får vi til helgen!

21.02.2019 Løpetid på Tilly
05.03.2019 Parret med Johnny
08.04.2019 Avkreftet drektig med ultralyd. Ingen valper å se på ultralyd
23.04.2019 Etter å ha lagt seg ut, endret endel i personlighet og fått økt appetitt- besluttet vi å ta et røntgen av henne for sikkerhetsskyld. Og det viste seg at det blir valper på Tilly og Johnny. Det var i tidligste laget å ta røntgen så valpene var ikke skikkelig miniralisert, så det vil bli tatt et nytt bilde nærmere valpingen.
Forventet av valpene ankommer cirka 05.05.19

Valper fra vårt oppdrett er:
 

Registrert i Norsk Kennel Klub (Stamtavle)
Vaksinert ved 8 ukers alder
Id Merket (Microchip)
Veterinærbesiktiget
Regelmessig mark/orm behandlet

 

For spørsmål/informasjon eller ønske om å stå på venteliste er det bare å ta kontakt

Janne Sandbakken
Audnedalsveien 2989
4525 KONSMO
Norge
Tlf: +47 99451135
JanneSandbakken@hotmail.com

Beagle Norge