Forvert søkes

Vi vurderer fra tid til annen å plassere en beagle valp hos en forvert familie. Under finner du litt informasjon om hva det innebærer å være forvert for en hund.HVA INNEBÆRER DET Å VÆRE FORVERT?
Det å ta en hund på fôr innebærer ganske enkelt at du som fôrvert mottar en valp/unghund/voksen hund fra oss som du tar vare på fra den flytter inn hos deg og livet ut. Vi står som formelle, juridiske eiere av hunden og har rett til å ta den med på utstilling samt bruke den i avl, mens hunden til daglig er "din".

I praksis er det ingen stor forskjell mellom å ha en hund på fôr og det å eie hunden. En fôrvertavtale blir inngått skriftlig med oss.

HVILKE KRITERIER INNEBÆRER EN FORAVTALE:

Jeg er mest opptatt av at hunden får det godt i sitt nye hjem og at samarbeidet mellom forvert og meg selv er bra. Derfor er det viktig at man er tydelig på hvilke kriterier som stilles sånn at begge parter er klar over det.

  • Du overtar hunden kostnadsfritt, mens jeg blir stående med det formelle, juridske eierskapet på hunden.
  • Jeg forbeholder meg retten til å kunne ta med hunden på utstillinger og stille den der. Jeg vil da ha behov for å kunne hente hunden hjem til meg og trene med den, men du vil bli informert om dette i god tid i forveien.
  • Det er ønskelig- men ikke noe krav- at hunden blir benyttet til jakt, og skulle de jaktlige egenskapene være av en slik karakter at hunden bør stilles på jaktprøve, så er det ønskelig at du (om du ønsker det) eller eventuelt jeg stiller hunden på jaktprøve.
  • Jeg bestemmer og ordner med hvilken hannhund/tispe som skal benyttes i parring med hunden. Når hunden skal parres vil jeg hente hunden hjem til meg når den har fått løpetid, og den blir værende her til løpetiden er over og hunden er parret. Også her vil du være informert om planlagte valpekull i god tid før en eventuell parring.
  • En uke før valpene skal melde sin ankomst henter jeg tispen hjem til meg hvor hun blir værende frem til valpene er leveringsklare- det vil si 8 ukers alder.
  • Jeg forsikrer hunden, og betaler alle kostnader som er knyttet til avl og oppdrett. Men ved skader og sykdom som oppstår i det daglige og uten sammenheng med avl- må egenandel dekkes av forvert. Det samme gjelder utgifter til medisiner, behandling etc for er nødvendig som følge av sykdom/skade uten relevans til avl.
  • Skulle hunden trenge behandling av veterinær ønsker jeg å være informert om dette på forhånd og forbeholde meg retten til å avgjør om behandlingen er nødvendig eller ikke, og eventuelt ta hunden med til egen veterinær for å høre hennes mening om behandlingen. (Jeg har vært hos veterinærer som har ønsket å utføre kosmetiske operasjoner på hunder som ikke har hatt behov for det- og derfor ønsker jeg dette forbeholdet).
For å sikre nær og god kontakt med våre fôrhunder, kan du dessverre ikke bo for langt unna oss og vi ønsker derfor fôrverter som fortrinnsvis bor i Agder fylkene.  


Ønsker du å vite mer om å være fôrvert for kennel Aviatrix så kontakt oss gjerne- enten via formularet øverst på siden eller via epost eller telefon. Kontaktinformasjon finner du HER

Henvendelse Forvert: